Tur med Reiseexperten 2020

Tur med Reiseexperten 2020

Pasjonsspillet i Oberammergau, Bayern, spilles hvert 10. år. I 2020 settes spillet opp for 42. gang.

Historien bak spillet er fra 1633, da det herjet en pest i området. Innbyggerne i den lille byen Oberammergau bad til Gud og lovte at dersom ingen flere ble rammet av pesten ville de hvert 10. år fremføre et pasjonsspill. Dette skulle skildre Jesu lidelse og død. Innbyggerne ble bønnhørt og i 1634 holdt de løftet sitt og fremførte sitt første pasjonsspill.

I dag oppleves spillet med gjester fra hele verden — bli med du også.

Dag 1 Søndag 28.06.2020 Haugesund – Stavanger – Sandnes – Ålborg Avreise fra Haugesund kl.08.00 og turen går frem til Stavanger med avgang kl.10.30 og fra Sandnes kl.11.00.

Vi fortsetter med gode pauser underveis til Kristiansand. Her blir det avgang med Color Lines SuperSpeed kl.16.30. Om bord er det reservert plass i buffetrestauranten. Etter ankomst Hirtshals kl.19.45 kjører vi det lille stykket frem til Ålborg for overnatting på Scandic City Hotell.

Dag 2 Mandag 29.06.2020 Ålborg – Hildesheim Etter en god dansk frokost tar vi fatt på turen gjennom Danmark. Vi krysser grensen til Tyskland på formiddagen. Stopp underveis for lunsj før ankomst Hildesheim og vårt bosted Van der Valk. Middag på hotellet i kveld.

Dag 3 Tirsdag 30.06.2020 Hildesheim – Heidenheim I dag går turen sydover gjennom Tyskland. Vi passerer byer som Göttingen og Kassel før vi kommer inn i Bayern. På ettermiddagen ankommer vi den gamle middelalderbyen Rothenburg hvor vi gjør et besøk. Det blir middag og overnatting på Taste Hotel i Heidenheim Dag 4 Onsdag 01.07.2020 Heidenheim – Bayern / Oberammergau området Etter frokost går siste etappe frem til Bayern og vårt bosted for oppholdet. Vi skal oppleve Oberammergau og pasjonsspillet 2020. Vi kjører via Ulm og frem til Füssen. På vei til Oberammerområdet besøker vi Ludvig II’s slott,Linderhof som er en helt egen opplevelse. Videre frem til vårt bosted for middag og overnatting. Her skal vi bo i 2 netter. *Bosted blir oppgitt i 2020.

Dag 5 Torsdag 02.07.2020 I Oberammergau / Pasjonsspillet I dag er dagen viet til pasjonsspillet. Vi har avreise fra vårt bosted til Oberammergau. Forestillingen starter kl. 14.30 og varer til kl. 22.30. Det er en 3 timers middagspause midt i spillet der vi blir fraktet frem og tilbake i shuttlebusser til serveringsstedet. Den vakre byen Oberammergau i Bayern, finner en like sør for München i den maleriske Ammerdalen. Byen er omgitt av Ammergau alpene. Oberammergau er ikke bare kjent for sitt pasjonsspill, men også de flotte veggmaleriene. Treskjæring er også en stor kunst og gammel tradisjon i byen og området. Her finnes et stort utvalg av trefigurer til salgs i butikkene. Innbyggerne i Oberammergau kombinerer sin kunst og tradisjon med sin store gjestfrihet for alle tilreisende. Etter spillet returnerer vi tilbake til vårt bosted for overnatting.

Dag 6 Fredag 03.07.2020 Bayern / Oberammergau – Bad Reichenhall Etter frokost reiser vi østover i Bayern og frem til Bas Reichenhall, hvor vi skal vi bo i to netter. Først blir det buss og heis opp til Kehlsteinhaus, bedre kjent som « Ørneredet»,som ligger på 1834 moh. Flott utsikt venter over sjø, alper og land. På ettermiddagen inviterer vi til en hyggelig båttur på Königsee. Middag venter på hotellet i kveld.

Dag 7 Lørdag 04.07.2020 I Bad Reichenhall / Utflukt til Salzburg I dag skal vi krysser grensen til Østerrike og ta dere med på en spennende tur til Salzburg som ligger kun 30 minutter fra Bad Reichenhall. Salzburg ligger vakkert til ved elven Salzsach og er en meget gammel by,med flott beliggenhet. Vi starter turen gjennom Mirabellhagen før vi går over en av broene inn til gamle byen. Salzburg er Mozart fødeby og vi passerer hans hus på vei til markedsplassen. Etter er innholdsrik dag i Salzburg vender vi tilbake til vårt hotell for middag.

Dag 8 Søndag 05.07.2020 Bad Reichenhall – Weimar Vi sier farvel til Bad Reichenhall og skal inn på nye veier frem til Weimar. Vi holder oss enda noen timer i delstaten Bayern ,via München og Nürnberg, frem til det tidligere østtyskland. Fra Jena er det kort vei frem til Weimar. Vi skal bo i sentrum og tar gjerne en tur ut i denne vakre byen. Middag på hotellet i kveld.

Dag 9 Mandag 06.07.2020 Weimar – Viborg Fra Weimar fortsetter vi nordover gjennom Harz området og til Goslar. Her gjør vi et hyggelig besøk. Videre via Hildesheim og Hannover til den dansk/tyske grensen. Vi kjører frem til Viborg og Golf Hotel for middag og overnatting.

Dag 10 Tirsdag 07.07.2020 Viborg – Sandnes, Stavanger og Haugesund Frokost på hotellet før avreise kl.08.30. Vi kjører til Hirtshals og om bord i Color Line som har avgang kl.12.15. Vi har reservert fast plass og lunsjbuffet i restauranten. Etter ankomst Kristiansand fortsetter vi tilbake til Sandnes, Stavanger og Haugesund.

Reisefakta; kr.17.995,- 10 dager Inkl. Bussturen, Color Line t/r inkl. buffet, 7 hotellovernattinger, 7 frokoster, 6 middager, 2 netter i Bayern / Oberammergau pakke inkl. 2 middager, billetter til pasjonsspillet, skatter, tekstbok og busstransport, utflukter og entreer i henhold til programmet, reiseleder fra ReiseExperten. Tillegg; For enkeltrom kr.3.890, - andre entreer.

Booking; 52 80 87 80 reise@reiseexpert.no

08.10.2019 09:01