Yoga på Hinnasenteret

Yoga på Hinnasenteret

- med Ellen

Både før og etter fullendt kurs tilrettelegges det for projektor-yoga hver torsdag 09.30 så lenge gruppen ønsker det.

Ellen Thomseth er oppvokst på Hinna. Hun arbeidet mange år som akuttsykepleier på hjerteovervåkningen ved Rikshospitalet og senere SUS. Med stor interesse for kardiologi ble det etter hvert også ultralyd av hjerte og klinisk forskning, både ved Stavanger Helseforskning og i Pfizer. Laerdal Medical ble siste stoppested for Ellen i tradisjonell jobbsammenheng, før yoga etter hvert tok helt over. 

Selv startet Ellen med yoga i godt voksen alder og ble lidenskapelig opptatt av praksisen fra dag en.

- Årsaken er de utallige gode effekter som yoga har, både på kropp og sjel. Kroppen blir sterkere og smidigere, holdningen din rakere og balansen styrkes. Dess eldre vi blir, dess viktigere blir jo alt dette. Hvor mange er det ikke som faller og brekker armer og bein!

Men yoga gjør også godt for hodet. Travle mennesker merker det kanskje spesielt godt, at tankevirvaret roer seg ned for en stund. Sånn sett oppleves yoga som en fysisk meditasjon, en fritime, og en blir aldri lei.

Alle kan praktisere yoga, uavhengig av alder og formkurve. Det gjelder bare å starte fra der man er, ta ett skritt om gangen og nyte veien mens den blir til.

05.04.2017 11:22